19 éves fiú halt meg abban a furgonban, amely egy álló, balesetet szenvedett teherautóba csapódott az M5-ösön

Meghalt a 19 éves utas

Egyelőre ismeretlen okból egy kisteherautó az előtte haladó román rendszámú kamionnak ütközött az M5 autópálya főváros felé vezető szakaszán, az inárcsi pihenőhely előtt 2022. május 20-án 21 óra körül.

Az ütközést követően a kisteherautó lassulni kezdett, és a belső sáv felé sodródott. Ezt követően a mögötte érkező Peugeot Partner a kisteherautó felépítményének bal hátsó részébe rohant.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a kisteherautó az út menti árokba csapódott.

A hirtelen lelassuló Peugeot furgonba pedig egy Mercedes terepjáró ütközött.

A Partner 19 éves hölgy sofőrje életveszélyes mellkas sérüléssel vitték kórházba, míg a mellette ülő 19 éves férfi a dabasi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították, de a gyors beavatkozás ellenére az életét nem sikerült megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel.

A rendőrök az érintett útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a 44-es km szelvénynél a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelték.

A helyszíni és a mentési munkálatok előrehaladtával fokozatosan tették ismét szabaddá az utat.

Kérjük, figyelmesen, óvatosan közlekedjenek!

Ujabb kközleményt adott ki a rendőrség

Az elsődleges adatok szerint három jármű volt érintett. A helyszíni szemle közben rögzített nyomokból a rendőrök arra következtettek, kellett, hogy legyen egy negyedik gépjármű is, amit egy, a helyszínre visszatérő sofőr elmondása megerősített.

A jelenlegi információk szerint az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a külső forgalmi sávban kialakult torlódás miatt kényszerült megállásra a román honosságú kamion, amelynek egy mögötte haladó kisteherautó nekiütközött, majd a belső sávban megállt. Ez utóbbit akarta a belső sávba áttérve, balról kikerülni egy fehér jármű, ám a mögötte haladó szürke gépkocsi sofőrje hátulról nekiütközött, ezért a fehér kocsi kisodródott, szalagkorlátnak ütközött, a szürke autó sofőrje pedig tovább hajtott. Később ő tért vissza a helyszínre.

A baleset következtében a fehér autó 19 éves sofőrjét súlyos, a belső sávban veszteglő kisteherautó 21 éves vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. A fehér jármű 19 éves utasa a helyszínen meghalt.

A baleset körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság – szakértők bevonásával – tovább vizsgálja.

Foto: Baleset-info.hu (minden jog fenntartva)Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply