A helyszínen szörnyethalt a Golf sofőrje, aki autójával áttért a szemközti sávba a 6-os úton

A rendőrség közleménye szerint tisztázatlan körülmények között ütközött össze két autó 2022. január 25-én 12 óra 21 perc körül Budapest XXII. kerületében, a 6-os számú főút 17-es és 18-as kilométerszelvénye között.

A balesetben egy férfi a helyszínen életét vesztette, három másik ember pedig megsérült.

A balesethez riasztott fővárosi és érdi hivatásos tűzoltók két beszorult embert kimentettek és átadtak a mentőknek. Az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Helyszíni információk szerint a képeken látható Volkswagen Golf haladt Érd felé, a 6-os főút nagytétényi elkerülő szakaszán kedd délután. Haladása során az autó nem tisztázott okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és a szemből érkező Volkswagen Touaregbe rohant.

Az ütközés következtében mindkét jármű megpördült és a szalagkorlát mellé sodródott. A terepjáró ráadásul közben az oldalára is borult, de a kerekein állt meg.

A Golf vezetője a beszorult járműbe, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították, de az életét már nem tudták megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

A baleseti helyszínelők mellett bűnügyi technikusok is tevékenykedtek a karambolnál, miután – jelenleg még nem megerősített információink alapján – a Golfban valamiféle kábítószer jelenlétére utaló nyomokat találtak, ezért drogkereső kutyát is bevetettek.

A rendőrök ezen kívül egy furgon vezetőjét is meghallgatták a balesettel kapcsolatban, azaz előfordulhat, hogy a Golf épp ezt a furgont próbálta megelőzni, amikor szemből odaért a Touareg. A tragikus baleset miatt a 6-os főút ezen szakaszát több órára lezárták, a forgalmat a Nagytétényi útra terelték.

Foto: Baleset-info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Foto: MTI / Mihádák Zoltán


Leave a Reply