A rekesz söre és a felelősség elhárítása érdekelte a Solton kerítést romboló BMW vezetőjét

Egy családi ház kerítésének ütközött és az udvaron állt meg egy személyautó Solton, a Révai György utcában szerda délután. A helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

A legnagyobb közösségi platformra felkerült egy bejegyzés, melyben olvasható, hogy a képen látható sötét színű BMW kerítésbe csapódása következtében a szomszédos ingatlan kerítése is megrongálódott.

Nagyon nagy szerencséd volt. Elég sok életnek az őrangyalai dolgoztak! Másodperceken múltak ember életek! Akik épp itt bicikliztek, a gépkocsi vezetőjének és utasának is pillanatokon múlt az élete.

Annak a kislánynak is, aki épp pár perccel állt fel az asztaltól mielőtt az ablakon be nem repült a megrongálódott kerítés beton eleme. Ha ott ül és tanul tovább, akár tragédia is történhetett volna. Ezek után te ittas állapotodban másra próbáltad hárítani a baleset miatt kialakult felelősséget, majd a rekesz sört kivetted a kocsiból, és egy családtagod kocsijával elhagytad a helyszínt (cserbenhagyva az utasod).

Annyi nem volt benned, hogy annyit mondj: ne haragudj vagy bocs el…tam, helyrehozom. Biztos meg tudtuk volna beszélni.

De ezek után az a minimum, hogy rendőrt hívtunk. Miután jeleztem a kiérkező járőrnek, hogy a balesetről bizonyítékom van, és jelezzék a gépkocsi vezetőjének, hogy azonnal jöjjön vissza, nagy kegyesen felgma, és lekezelő stílusban idővel visszafáradtál.

Még akkor is tagadva mindent, amit elkövettél, továbbá családtagodra próbáltad kenni az egészet. Még te panaszkodtál, és mindennek elhordtad mások előtt a sértett feleket. Mikor nem volt más választásod, illetve az általam bemutatott bizonyítékok hatására elismertél mindent, amit csináltál. Nagyon sajnálom az édesanyádat, akire próbáltál mindent kenni, mert láttam rajta mit érez.

Ez nem a pénzről szól, ez az emberségről! Hol a lelkiismereted?

Most, hogy a kocsid totálkár és a jogsid is oda, az én anyagi károm és a szomszédéról még nem is beszélek. Legközelebb nem biztos ennyivel megúszod vagy éppen más ennyivel megússza.

Ezek után végig csinálom az egész procedúrát, és remélem soha többé nem törsz mások életére, nem veszélyeztetsz másokat. Az az autós aki meg ott ment el melletted az adott pillanatban félreállt, majd szintén elhagyta a helyszínt, neki is gratula. Na meg az összes olyan embernek aki odaszaladt, és azt kérdezték, hogy történt-e sérülés, majd csak nézelődtek és nyugodtan hazasétáltak!

Mikor kellett volna szemtanú, mindenki feltette a kezét: “ó hát ő ki akar maradni mindenből”. Na ők is emberségből megbuktak! Szégyen! ilyen világot élünk. Te meg szégyelld magad, remélem most megtanulod, hogy ez nem játék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!