A STOP tábla és a lassító borda se állította meg a BMW-st Kőbányán – komoly baleset lett a vége

Két autó ütközött össze 2021. december 11-én Budapest X. kerületében, az Újhegyi út és a Maglódi út kereszteződésében.

A Maglódi úton haladt a képen látható fehér színű BMW X1 típusú gépkocsi. A baleseti statisztikák élén járó Újhegyi úti kereszteződésben elég régóta a kiépített lámpák helyett egy STOP tábla, valamint előjelző táblák, és nem utolsó sorban az úttestbe épített lassító bordák figyelmeztetik az arra igyekvőket, hogy a mellékutcából érkezőknek elsőbbsége van, és meg kéne állni.

Sajnos a BMW-t vezető hölgy egyiket sem látta, illetve érezte, ugyanis elég nagy sebességgel szeretett volna a kereszteződésen áthaladni, és folytatni útját az Újhegyi úton, de nem érte el célját. Ugyanis a Jászberényi út felől abban a pillanatban érkezett egy fekete színű Ford Kuga személygépkocsi, ami a BMW oldalának csapódott.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a BMW megpördült és a gépkocsi hátsó része a kereszteződés egyik villanyoszlopának csapódott. A becsapódás nem állította meg a BMW-t, ugyanis át sodródott a Maglódi út szemközi oldalára, és félig a járdán állt meg.

A becsapódás során az autókról több alkalatrész is lerepült, amelyek egy része eltaláltak egy Volvo XC90-es gépkocsit is, amely épp a STOP táblánál várakozott.

Szerencsére mindkét autóban működésbe lépett a légzsák, így a sofőrök nem sérültek meg, de a biztonság kedvéért mindkettőjüket a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply