Oszlopot döntött, majd a felmászott a partfalra egy Toyota Yaris Budaörs határában

Árokba, majd villanyoszlopnak hajtott, és kidöntötte azt egy személyautó a Pest megyei Budaörsön, a Raktárvárosi úton. A balesethez riasztott törökbálinti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltják a járművet, amely füstölni kezdett. A helyszínre kiérkeztek a mentők is, és oda várják az áramszolgáltató szakembereit. A munkálatok idejére az érintett szakaszt lezárták.

Helyszíni információink szerint egy férfi Toyota Yarisszal közlekedett Budaörs felől Törökbálint irányába hétfőn kora délután. A Budaörs település vége tábla után már bőven emelkedik az út, majd egy balkanyar következik (itt történt néhány hónappal ezelőtt a tragikus baleset, amikor Fiat ütközött kamionnal), amelyet az autó sofőrje valamiért meg sem próbált bevenni, ehelyett jobbra letért az úttestről, majd kidöntötte az út mellett álló fém villanyoszlopot. Még ezután sem állt meg, hanem nekiütközött egy jelzőtáblának, majd végül szinte felmászott autójával az út mellett húzódó rézsűre.

Egy szemtanú azt mondta a rendőröknek, hogy már az emelkedő előtt, a buszmegálló magasságában elkezdett a Toyota cikázni az úton, de akkor még a saját sávjában maradt. Ez alapján a balesetet akár műszaki hiba is okozhatta, esetleg a sofőr rosszul lett. Az ütközés pillanatában az első és oldalsó légzsákok is kirobbantak, vagyis a vezető valószínűleg használta a biztonsági övét, ám így is megsérült, kórházba kellett őt szállítani.

Szöveg: OKF, Baleset-Info.hu, fotók: Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply