Elmenekült a Gazdagréten buszba csapódó Volkswagen vezetője

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusznak ütközött egy személygépkocsi Budapest XI. kerületében, a Rétköz utcában, a Gazdagréti útnál.

A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egység áramtalanítja az autót, felitatja az úttestre kifolyt motorolajat.

Információink szerint az autóbusz a kijelölt gyalogátkelőnél állt, hogy átengedje a kerékpáros átvezetésen áthaladó biciklist.

Ekkor a Gazdagréti tér felől érkező Volkswagen Póló típusú személygépkocsi fékezés nélkül az álló autóbusz hátuljába csapódott.

A becsapódás következtében a VW Polo beszorult a busz hátulja alá. A busz vezetője megpróbált előre gurulni, de a gépkocsit húzta magával, így a fővárosi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével húzták ki a személyautót a busz alól.

A buszon mintegy harminc utas tartózkodott. Szerencsére mindenki ülő helyzetben utazott, így senki sem sérült meg. A busz sofőrje a vezetőülés támlájának csapódott. Ő a fejét és a hátát fájlalta, a kiérkező mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták, de saját felelősségre a helyszínen maradt.

A Volkswagen Polo sofőrje és utasa sem használta a biztonsági övét, így mind a ketten kifejelték a szélvédőt (a vezető oldali légzsák nem nyílt ki, illetve valamilyen házilagos megoldással tömték ki a kesztyűtartót, ami az ütközés hatására le is szakadt, így az utast nem védte meg légzsák az ütközéskor).

A Volkswagen vezetője, valamint utasa az ütközés után közvetlenül kiszálltak a roncsból, és roham tempóban elhagyták a helyszínt, noha vélhetően mindketten megsérültek. Ezzel elmulasztottak megbizonyosodni arról, hogy a buszon megsérült-e valaki.

Nem megerősített információink szerint a jobb első ülésén helyet foglaló utas egy hölgy volt, aki egy gyermeket szabálytalanul, az ölében tartotta.

Ugyancsak nem megerősített információk szerint a gépkocsi egyik utasát a hatóságok elfogták, akinél drog fogyasztását mutatták ki.

Foto: Baleset-info.hu / K. Attila – minden jog fenntartva

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!