Autóbusznak ütközött egy őrült sebességgel közlekedő személyautó Törökbálinton

Autóbusznak ütközött egy személygépkocsi Törökbálinton, a Munkácsy Mihály utca és a Géza fejedelem utca találkozásánál. Az ütközés következtében a személyautó vezetője beszorult, a törökbálinti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, az érintett útszakaszt lezárták. A busz nem szállított utasokat.

Szerkesztőségünk a helyszínen járt. Beszámolónkat az alábbiakban olvashatják:

Helyszíni információk szerint az MRZ369 forgalmi rendszámú MAN A21 szóló autóbusz Törökbálinton a Kápolna utcából balra szeretett volna fordulni a Munkácsy Mihály utcába, amikor észlelte a szemből (Géza fejedelem utca felől) érkező Suzuki Wagon R+ gépkocsit.

Az autóbusz amúgy a 272-es vonalon mentetrend szerint közlekedett (az utolsó körét végezte). Szerencsére a buszon a baleset pillanatában nem tartózkodott utas.

A busz vezetője azt gondolta, hogy mire normál tempóban a Suzuki a kereszteződésbe ér, addig ő el tud menni balra, így megkezdte a balra fordulást.

Fontos megjegyezni, hogy a Géza fejedelem utcán közlekedők mielőtt elérik a Kápolna utcai kereszteződést, egy kisebb kanyart kell bevenniük. Ezt a kanyart a Suzuki nem tudta bevenni, hiszen a megengedett sebesség majdnem kétszeresével (helyszíni információk szerint 90-95-tel haladt).

A Suzukit a kanyarban található járdaszegély megdobta, majd alig lassulva az autóbusz jobb elejének csapódott.

A busz vezetője próbálta tompítani az ütközés erejét, elrántotta a kormányt, amelynek következtében az út menti villanyoszlopot kidöntötte, majd egy parkoló gépkocsinak ütközött. A karambol akkora erejű volt, hogy a parkoló gépkocsi az út menti egyik kerítésbe csapódott.

Egy helyszínen tartózkodó szemtanú elmondása szerint a gépkocsi egy négy gyermekes család eladófélben lévő gépkocsija volt, és a kocsi a saját kerítésükbe csapódott bele.

A Suzukit az egyik helyi vendéglátó egység futárja vezette, akit a kiérkező mentőszolgálat a roncsból való kiszabadítás után életveszélyes állapotban  szállított kórházba. A gépkocsi tetején, belül látható piros maradványok a futár által szállított ajvár (paprikakrém) nyomai, ezért nincsenek kitakarva.

Fotók: Késő Balázs Autómentő (K+Crash autómentő Kft.)