Bíróság előtt a jogsimentes ittas férfi, aki társasház falának csapta Fordját Veszprémben

Az eljárás adatai szerint egy 38 éves férfi autójával közlekedett 2021. november 30-án este Veszprémben, a Stadion utcában az Egyetem utca felé. Haladása során a vezető az egyik kereszteződésben balra kívánt kanyarodni, azonban elvesztette uralmát a járműve felett és nekiütközött egy társasház oldalának. Az autóban egyedül utazó férfi a baleset következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

Vele szemben a kiérkező rendőrök alkoholteszteres vizsgálatot végeztek, amely pozitív eredményt mutatott. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és előállították további mintavétel elvégzése céljából. Az intézkedéskor megállapították, hogy a veszprémi fiatalember nem rendelkezik vezető engedéllyel. Ellene – őrizetbe vétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, valamint az engedély nélküli vezetésért szabálysértési feljelentést tettek a járőrök.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Leave a Reply