Büntetőfékezett egy busz előtt egy Audis Budafokon

Egy sávváltás után fékezte állóra a menetrend szerint közlekedő 133E buszt a képen látható Audis sofőr, az esetről videó is készült.

A XXII.kerületi Városház téren a zebrát figyelmen kívül hagyva vágott be egy autóbusz elé, majd befékezett. A buszsofőr az utasok testi épségének védelme érdekében óvatosan fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni.

Egy járókelő egy videót készített az esetről, mely az alábbi linkre kattintva megtekinthető
https://www.facebook.com/groups/budafokteteny/permalink/1755647944637958/

Update:

Cikkünk megjelentését követően a BRFK Kommunikációs Osztálya levelet küldött szerkesztőségünkhöz, melyben egy kiadott közleményre hívja fel figyelmünket. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2021. június 22-én délelőtt intézkedtek Budafokon, a Városház tér közelében, a Kuruc közben, mert lakossági bejelentés szerint egy személyautó megállásra kényszerített egy menetrend szerint közlekedő autóbuszt. A busz nekikoccant az előtte hirtelen fékező autónak, amiből két férfi szállt ki, és fenyegetőzve vonták kérdőre a buszvezetőt.

A rendőrök a személyautó vezetőjét – aki rá is ütött a buszra – garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt, utasát garázdaság szabályértés miatt hallgatták ki.

12 thoughts on “Büntetőfékezett egy busz előtt egy Audis Budafokon

 1. És még nekik áll feljebb!!!!!!! Hol hordják az eszüket? Merthogy az agyukban nem, az biztos! Ezeket hol nevelik ki ilyen híg agyunak?

 2. Nagyképű bunkók. Remélem, hogy ezek – és a hozzájuk hasonló – ostoba emberek nem kerülik el a felelősségre vonást és súlyos büntetést kapnak, mivel a büntetőfékezéssel más ember életét és testi épségét veszélyeztetik, egy busz esetén ez fokozottan igaz.

 3. Semmi gond, lehet ilyet, nyugodtan. Kamerafelvétel alapján jogsi ugrik, kárt, büntit ki kell fizetni. Csak nyugodtan… 🙂
  Mondjuk az utasokat sajnálom, akik emiatt nem értek oda időben, ahová mentek volna.

  1. Jelentkezett szerkesztőségünkbe vélhetően az egyik fél, akinek “nyomatékos” kérésére töröltük a videót, de a videó linkjét megjelenítettük.

 4. Azonnal el venni a jogosìtványt.Azt lehet biciklizni.Ez a rendősrég gyengesége..

 5. Retek agyhalott volt a két audis… Remélem kellően megizzasztják őket!!!
  Közfeladatot ellátó személy elleni fenyegetés akár börtönnel is büntethető… Remélem tágítják majd odabent az anus-ukat!!! Úgy verjék hátulról a két nyomorultat telibe, ahogy a buszos tette… 🙏😂

 6. Azért egy kicsit furcsálom, hogy elég sokszor a BKK buszaival történik a büntető fékezés. Lehet, hogy esetleg kihasználják jármüveik erőfölényét és tényleg eröszakosan közlekednek. Engem már többször leszorítóttak az útról a szent buszvezetők. Példának okáért állt a sorom és mellettem a buszmegállóból erőszakosan kijövő buszvezető rám húzta a kormányt és a szemközti sávba átkellet mennem, hogy ne jöjjön belém. Szerencsére nem jött senki szemből. Nem nagyon zavarta, hogy még vagy 3 percig nem mozdul a sor. Sávot legtöbbször úgy váltanak, hogy bele sem néznek a tükörbe és a mellette lévő járműre ráhuzzák a kormányt. Természetesen nem a büntető fékezés a megoldás, de talán el kellene gondolkodni azon, hogy mi az oka annak, hogy a buszvezetőkkel történik ez a sok atrocitás és nem kell egyből pálcát törni mások felett.

 7. Ez mind a rendőrség, a bíróság hibája!!!
  Ilyen esetekbe 10 évre elvenni a jogosítványt azonnal!
  Nem úgy, mint Berki Majomnál, 3 éve nincs ítélet, mikor ott van az egyértelmű bizonyíték, a videó!

 8. Milyen érdekes, hogy csupán garázdaság miatt került sor előallításra és nem közúti veszélyeztetés vagy közúti baleset okozása miatt.

  A garázdaság szubszidiárius bűncselekmény, vagyis csak akkor valósul meg, ha súlyosabb tényállás nem.
  Márpedig a konyhanyelven “büntetőfékezésnek” nevezett valami súlyosabban minősül. Ha az történt volna, akkor amiatt foganatosítják az előállításokat. De nem így történt.

  Ahogyan az is tény, hogy ott van az a gyalogátkelőhely (zebra), ahol…..

  A BKV járaton van fedélzeti kamera, amelynek felvétele nyilván megvizsgálásra került a nyomozóhatóság által.
  Érdekes, nemde? Csak nem a békájvé sofőrje tiltakozott a felvétel közzététele ellen? Nocsak-nocsak.

  De nektek töknyóc’! Csak az a lényeg, hogy hőbörögni lehessen.

  Fordítsátok ezt az időt inkább művelődésre, az legalább látszik rajtatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!