Opelt ütött ki a tiloson áthajtó 178-as busz a Kodály köröndön

Egy 178-as busz közlekedett menetrend szerint, utasokkal péntek en késő este a VI. Andrássy úton, a Hősök tere felől az Oktogon felé. Éppen a Kodály köröndnél található jelzőlámpás csomóponton haladt át, amikor jobbról, a Szinyei Merse Pál utcából egy fekete Opel Corsa OPC elé hajtott. A busz sofőrje azonnal a fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést, a Volvo az Opel bal oldalába csapódott. Az ütközéstől a Corsa megpördült, szerencsére eközben más járművel nem ütközött. Az Opelt egy fiatal, ázsiai férfi vezette, mellette ült szintén ázsiai párja, be voltak kötve , valamint az oldalsó légzsákok is kinyíltak, így egyikőjük sem sérült meg, mint ahogy a busz utasai és vezetője sem.

A helyszíni vizsgálat során az derült ki, hogy a buszvezető nem volt elég figyelmes, mivel neki már tilos jelzést mutatott a jelzőlámpa, az Opel sofőrje közlekedett szabályosan. A Corsa bal hátsó futóműve kitört a karambol hatására, autómentő szállította el végül. A forgalom a helyszínelés és a műszaki mentés végéig az Andrássy úton befelé és kifelé is egy-egy sávon haladt, a Szinyei Merse Pál utca pedig mintegy két órán keresztül le volt zárva. 

A helyszínelés ideje alatt egy idős úr Ford egyterűvel kikerülte a Szinyei Merse utcában a zárást biztosító járőrautókat és nyugodt lélekkel át akart hajtani a csomóponton, a rendőrök elé ugrottak, de majdnem elütötte őket, végül elég nehézkesen bírt csak megállni. Az egyenruhások azonnal alkoholtesztet végeztek rajta, utána még hosszasan vizsgálódtak, de az úr már nem ülhetett vissza a vezetőülésbe, az egyik rendőr állt félre a Forddal.

Fotók és szöveg: Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply