Céltáblának nézte a buszt egy autós a Baross téren

A képen látható homok színű Dacia Duster személygépkocsi vezetője éppen bevásárlásból tartott hazafelé, amikor a Baross téri felüljáró utáni vélhetően figyelmen kívül hagyta azon jelzéseket, miszerint a Thököly út külső sávját kizárólag csak a BKK járatai használhatják, és a záróvonalat átlépve folytatta útját.

Feltehetően azt sem tűnt fel neki hogy az elzárt szakaszon, egy buszmegálló található, ahol két menetrend szerint közlekedő autóbusz tartózkodik. Olyannyira, hogy fékezés nélkül a másodikként várakozó MHU-714 forgalmi rendszámú Mercedes Citaro típusú busz hátuljába csapódott.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a buszt néhány méterre megtolta. A buszon több utas elesett. Szerencsére komolyabb sérülés nem történt az utastérben.

A Dusterben az vezető és utasoldali légzsák az ütközés hatására működésbe léptek. Ennek köszönhetően a Daciat vezető férfi nem szenvedett komoly sérülést, de további vizsgálatokra a kiérkező mentőszolgálat őt kórházba szállította.

Szerkesztőségünk a helyszínen megtudta, hogy a gépjárművet vezető férfi epilepsziás, de a betegsége nem játszott szerepet a baleset során. Hogy miért ment neki a busznak, nem tudni, mindenesetre akár komolyabb sérülés is történhetett volna.

A balesetet követően az autóbusz a Hunyadi János úti Pappas Autó Magyarország szerviz telepére ment.

Foto: Baleset-info.hu

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!