Centiken múlt a gázolás egy pesterzsébeti gyalogátkelőn – VIDEÓ

A felvételt a Budapesti Autósok Közösségének juttatták el, akik azt a rendőrség rendelkezésére bocsátották; ez alapján a BRFK XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága szabálysértési eljárást indított.

Az pesterzsébeti rendőrök azonosították a szabálytalanul közlekedő 65 éves férfit, aki 2021. október 11-én a XX. kerületi Topánka utcán egy​ kijelölt gyalogosátkelőhely előtt  nem adott elsőbbséget egy járókelőnek. A felvételen látszik, hogy a gyalogosnak el kell ugrania a kocsi elől, hogy elkerülje az ütközést. A járművezető a szabálysértés miatt pénzbírságot kapott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Autósok Közösségével együttműködve hivatalból eljárást indít minden olyan szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben, akiről felvétel készül.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

2 thoughts on “Centiken múlt a gázolás egy pesterzsébeti gyalogátkelőn – VIDEÓ

  1. Egyértelműen az autós a hibás, de nem ártana ismerni az íratlan szabályt, hogy elsőbbsége annak van, akinek megadják. Ez a gyalog olyan magabiztosan lépett le lendületből, mintha a kezében tartott boros üvegtől ütésálló lenne.

    1. Ez egy közkeletű tévhit. Elsőbbsége van. Pont. Nincs olyan, hogy akkor, ha megadják. Mi lenne, ha a nyergesvontatók vagy az autóbuszok vezetői ezzel a mentalitással közlekednének? Gondolom nem örülne neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error: Hozzáférés megtagadva !!