Furgon lökött Citroent a szembejövő oldalra Budán, fél frontális karambol lett a vége

Kisteherautónak ütközött egy személyautó kedd délelőtt Budapest I. kerületében, az Attila úton. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanítják a járműveket. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A helyszínen megtudtuk, hogy egy fehér színű, zárt Fiat Ducato furgon a Mikó utca felől az Alagút utca felé igyekezett a külső sávban, amikor (a sofőr elmondása szerint) a belső sávból hirtelen egy kék színű autó vágott elé. A furgon vezetője nem akarta, hogy a szállított zöldségek felboruljanak a raktérben, ezért nem taposott a fékbe, hanem balra, a belső sávba rántotta a kormányt. Sajnos ott viszont egy Citroen C4 érkezett… A Ducato oldalba lökte a Citroënt, amely ettől áttért az Alagút felől jövő belső sávba, és a szemből érkező Ford Focus kombinak csapódott. Az ütközés hatására a Ford szintén átcsúszott a szembejövő oldalra, ahol a külső sávban állt meg, a Citroën pedig keresztbe fordult az úttesten.

A furgon sofőrje elismerte, hogy ő okozta a balesetet, az elé bevágó autó viszont elhajtott a helyszínről. Minden érintett használta a biztonsági övét, saját erőből ki tudtak szállni a roncsokból. A kiérkező mentők a biztonság kedvéért mindenkit megvizsgáltak (a Citroent és a Fordot is 1-1 középkorú férfi vezette, a Citroenben elöl ült még egy hölgy is) de senki sem sérült meg. A Citroën és a Ford bal oldala komolyan összetört, mindkét autó mozgásképtelenné vált, a Citroën bal első futóműveBejegyzés megtekintése kiszakadt. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a darus autómentővel a Fordot a parkolóba emelték.

A helyszínelés és műszaki mentés időtartama alatt az Alagút és a Mikó utca között az Attila utat teljes szélességében lezárták, emiatt az 5-ös busz uszkve két órán keresztül terelve, a Krisztina körúton közlekedett.

Fotók: Baleset-Info.hu, szöveg: OKF és Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply