Csepelen gyalogost, Pesterzsébeten kerékpárost sodortak el

A telizöld sokakat megtéveszt

Csepelen, a Táncsics Mihály utca és a Széchenyi István út kereszteződésben egy túlméretes szállítmányokat kísérő furgon elsodort egy gyalogost. A Bajcsy-Zsilinszky út felől érkező Ford Transit a kereszteződésben megkezdte a balra fordulást a Táncsics Mihály utcára. de vélhetően nem vette észre a vele párhuzamosan, a gyalogátkelőn áthaladó gyalogost, és elsodorta.

Mivel a kereszteződésben ún. telizöld jelzést mutat a lámpa, ami egyszerűen fogalmazva nem irányított zöld, nincs a lámpában nyíl, azaz világít a teljes szép zöld kör mindenféle egyéb jelzés nélkül. Ez azt jelenti, hogy nemcsak nekünk vált zöldre a lámpa, hanem a szemből érkezőknek is és a velünk párhuzamosan lévő gyalogátkelőn közlekedőknek is, és a balra kanyarodás közben vélhetően nem vették ezt számításba.

A helyszínen tartózkodtunk, amikor jött értesítés egy újabb balesetről, mely a XX. kerületi Baross utca és a Nagysándor József út kereszteződésében történt. Ekkor még nem tudtuk, hogy ott is hasonló eset történt.

A pesterzsébeti baleset során egy különbséggel megegyezett a történet, de itt a gyalogost egy kerékpáros “helyettesítette”. A pesterzsébeti tűzoltóság felől érkező Dacia személyautó a kereszteződésben lévő megkezdte a balra fordulást, a Baross utcára, de vélhetően nem vette észre a vele párhuzamosan, a gyalogátkelőn áthaladó kerékpárost, és elsodorta.

A csepeli balesetben egy középkorú hölgy gyalogos, a pesterzsébeti esetnél a kerékpárral közlekedő idős férfi fejsérülést szenvedtek. További vizsgálatok céljából őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Foto: Baleset-info.hu / K. Attila / Mr.Gabee

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!