Egy eltévedt kamionos okozott fennakadást Gyula egyik utcájában

Azt mondaná az ember, hogy ritka esetek egyike, amikor egy kamiont a navigáció olyan területre viszi be, ahol semmi keresnivalója nincs. Az alábbi történet is ilyen, melyet a Gyulai Autómentő küldött be szerkesztőségünkbe. Az alábbiakban az ő levelét idézzük változtatás nélkül:A Gyulai rendőrségi helyszínelő a képen látható helyre hívott minket azzal a körítéssel, hogy van egy bécsi rendszámú kamion, ami a sárba elakadt.

A helyszínen közöltem a kamionossal a mentéssel járó költségeket. A bulgár nemzetiségű kamionos az ár hallatára ami csak létezik, mindennek elhordott, majd közölte, hogy traktor érkezik, és az majd olcsóbban kihúzza a kamiont.

A traktoros meg is érkezett kis idő elteltével. Mondom neki, hogy az lenne a legjobb, ha háttal húzná ki a kamiont a sárból. Mivel a bulgár kamionossal nem nagyon lehetett kommunikálni, de annyit kivettünk a szavaiból, hogy csak és kizárólag előre húzható ki a kamion.

A traktoros hogy megmutassa, hogy milyen ügyes, behúzta egy zsákutcába. Ezt követően a kamion próbált kitoltani az utcából, de a pótkocsi mindig leakadt, így képtelen volt zsákutcából kimenni.

Addig húzták a kamiont a zsákutcába, míg az utca el nem fogyott.

Az egyik okos irányító kitalálta, hogy ha nem megy előre, akkor majd beakassza hátra, és mégis hátrafelé húzza ki.

De a traktor főnöke (egy gazdasági vállalkozó) kitalálta, hogy a húzogatásnak vége, képtelenek kihúzni. De mivel dolgoztak, így 200 eurót kértek a kamionostól. A vége az lett, hogy még próbálták kihúzni drótkötéllel, vagy kutyalánccal, de sehogy sem akart kijönni a beszorult kamion az utcából, ugyanis minden húzásra felhasznált eszköz elszakadt.

Addig ügyeskedtek, míg a kamion egy házat is megrongált. Mire végeztek az ügyetlenkedéssel, este 10 óra körül járt. A kamion vezetője és az Autómentő annyiban maradt, hogy reggel jönnek és kamionmentő kiszabadítja a zsákutcából a kamiont.

Hangsúlyozom, hogy az utcai lakóinak életét teljesen felforgatta a kamion látogatása. Az utcában kizárólag gyalog lehetett közlekedni a kamion miatt.

Mire a kamionmentő reggel a helyszínre ért, a helyzet más irányt vett, az előző napi mezőgazdasági vállalkozó kitalálta, hogy pakolják le a kamion tartalmát, és üresen megpróbálják kihúzni. Idő közben a helyszínre értek a rendőrök és a közterület felügyelet munkatársai, akik vélhetően bírságot szabtak ki a kamionosra és a tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozóra.

A kamionmentő megkérdezte a vállalkozót, hogyan fog tudni számlát adni a kamionosnak, hiszen nincs a vállalkozásába ilyen tétel, hogy kamionmentés. Válasza annyi volt, hogy max szívességből segít, és azért is jött, mer t a kamionmentő nagy árat mondott a mentésért. Ő megsajnálta, és szívességből kijött segíteni, de majd a könyvelő megoldja.

A rendőr felszólította a gazdasági vállalkozót, A kárt okózo tevékenységet fejezzék be és ha lehet ne folytassák tovább mivel nem tartozik a tevékenységükbe. 2 óra múlva visszament a kamionmentő, hogy megnézze, hogy mi történt. Természetesen a gazdasági vállalkozó ott volt, és próbálták kiszabadítani a kamiont.,

Az esetnek az lett a vége, hogy a közterület felügyelőt ismét a helyszínre hívták, ugyanis a mentés során kivágtak 3 fát, de a kamion kiszabadult.

A fenti történet tanulsága: ami 20 perc lett volna meg, az gány munkával 2 napig tartott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük