Elhagyta a helyszínt a Hungária körúti tömegbaleset okozója

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 2021. december 23-án 5 óra 45 perc körül a Budapest, XIV. kerület Hungária körút és a Tábornok utca kereszteződésénél, a Stadionok buszpályaudvar oldalában egy trolibusz, egy autóbusz és két személyautó ütközött össze

A Budapesti Rendőr-főkapitányság információi szerint a baleset következtében a trolibusz felsővezetéke leszakadt. A fővárosi hivatásos tűzoltók és a tömegközlekedési társaság szakemberei már megkezdték a helyszínen a munkálatokat. Az eset során senki nem sérült meg. A balesettel érintett területen a trolibusz és a villamosforgalom leállt. A balesetben részes járművek két forgalmi sávot elfoglalnak, a forgalom a belső sávon halad, a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt torlódásra kell számítani.

A Baleset-info.hu helyszíni információi szerint egy sötétkék színű Audi A 6 AVANT gépkocsi a megengedett sebességnél gyorsabban haladt a Hungária körúton. A Stadionok buszpályaudvarnál ismeretlen okból érintőlegesen egy Ford hátuljának ütközött, majd az előtte fékező Volánbuszba rohant.

Egy trolibusz megpróbálta kikerülni a balesetet, de elszakadt a felsővezeték, amitől a troli bal hátsó kereke füstölni kezdett.

Az okozó elhagyta a helyszínt

A balesetet okozó Audi még egy, a megállóban várakozó autóbusznak is nekiment. Ezt követően a gépkocsi vezetője, és két utasa az esetet követően futva elhagyták a helyszínt.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején a 75-ös trolibusz a teljes vonalon, de módosított útvonalon közlekedik: nem érintette a Puskás Ferenc Stadionnál a végállomását, helyette az Ifjúság útján a 130-as autóbusz Puskás Ferenc Stadion megállójában áll meg. A 77-es trolibusz is terelt útvonalon közlekedik és a 130-as autóbusz megállójában lehet felszállni rá.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply