Elhunyt a csepeli baleset sérültje – a sofőr most is jogsi nélkül vezetett, ahogy februári menekülése során

A Weiss Manfréd utat a rendőrök lezárták.

Korábban hírt adtunk arról, miszerint összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi csütörtök 2022. április 28-án 19 óra 59 perc körül Budapest XXI. kerületében, a Weiss Manfréd út és a Szállító utca kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy beszorult embert feszítővágóval szabadítanak ki a személyautóból. A fővárosi tűzoltó doktorszolgálat is a helyszínre vonult.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A Baleset-info.hu információi szerint a menetrend szerint közlekedő 179-es jelzésű autóbusz a Weiss Manfréd úton haladt, a központ irányából, megkezdte a balra kanyarodást a Szállító utcába, amikor a Csepel felől érkező Opel Vectra gépkocsi nagy sebességgel a busz oldalába rohant. Az autó utasaiért két esetkocsi és egy rohamkocsit irányítottak a helyszínre. Az autóban ülő két személyt hosszas stabilizálást követően a Merényi Gusztáv Kórházba szállították

A balesetet követő napon az RTL arról számolt be, miszerint Élet és halál között van a csütörtök esti csepeli baleset legsúlyosabb sérültje, az RTL Híradó információi szerint a 19 éves lány kómában fekszik.

Feje, mellkasa és a végtagjai is megsérültek, amikor autójukkal belerohantak egy kanyarodó buszba. A lány az anyósülésen utazott. A 26 éves sofőr saját lábán szállt ki az autóból, de ő is súlyosan megsérült, és úgy tudjuk, már túl van egy műtéten. Információink szerint korábbi rendőrségi ügyei miatt a fiatalember el volt tiltva a vezetéstől, ő lehetett a szereplője annak a rendőrségi üldözéses videónak, amit februárban rögzítettek a járőrök Csepelen.

A gépkocsi vezetője korábban már menekült a rendőrök elől:

Szirénázástól voltak hangosak az amúgy csendes csepeli utcák 2022. február 8-án reggel 7 óra 30 perc körül, miután a XXI. kerületi járőrök kocsiját meglátva gyorsított egy autós.

A rendőrök megkülönböztető jelzést kapcsoltak, majd hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel az audist, de az megpróbálta őket lerázni. Perceken át követték szirénázva, míg végül az Ölyv utcában megállásra kényszerítették. (Több környékbeli azt hitte, hogy filmforgatás zajlik.)

Kiderült, hogy a kocsit egy 25 éves férfi vezette, akinek korábban többször bevonták vezetői engedélyét ­– most sem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal. Az autóban a rendőrök kábítószergyanús agyagokat találtak, amiket szakértői vizsgálat alá vetnek.

A járművezetőt és a mellette ülő férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra, előbbit engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe is vették. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul.

Belehalt a sérüléseibe a 19 éves utas:

Szombaton reggel a legnagyobb közösségi média egyik Csepel ügyeivel foglalkozó csoportja Csoportja bejegyzésének egyik kommentjéből kiderült, hogy a 19 éves lány, aki a jobb első ülésen utazott, és akit feszítővágó segítségével szabadítottak ki az estet követően a kórházba belehalt az életveszélyes sérüléseibe.

Emlékhely lett a baleset helyszíne

Szerkesztőségünk szombaton délelőtt kinn járt a baleset helyszínén, és mécsesek és roncsdarabok emlékeztetnek a tragikus balesetre.

Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntartva /


Leave a Reply