Újabb migránsjárat hajtott árokba menekülés közben, ezúttal Lövőnél

A járőrök a 84-es számú főúton, Lövő térségében próbáltak meg ellenőrizni egy magyar rendszámú kisbuszt 2021. szeptember 9-én 9 óra 8 perckor. Az autó vezetője megkísérelte kivonni magát az intézkedés alól, amelynek következtében járművével az út menti árokba hajtott. Az egyenruhások a helyszínen elfogták a moldáv állampolgárságú sofőrt és tizennyolc – magukat szír állampolgárnak valló – utasát, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő. Három férfi az autóból kiugorva elfutott, felkutatásuk folyamatban van. A moldáv állampolgárral szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szöveg és fotók: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!