EP-képviselő mikrobuszába rohant egy balesetező kisbusz a Práter utcában

Egy Volkswagen Passat és egy Ford Tourneo Custom kisbusz ütközött össze Budapest VIII. kerületében található Práter és a Futó utcák kereszteződésben.

A szlovák rendszámú Volkswagen tulajdonosa a balesetet megelőzően egy orvosi kezelésen vett részt. Nem érezte jól magát, ebből kifolyólag jobbnak látta, hogy nem ül volán mögé. Ennek érdekében állapotos feleségét ültette a vezetőülésbe, akit a jobb első ülésen ülve navigált.

A gépkocsi vezetője vélhetően figyelmen kívül hagyta a jobbkézszabályt, és behajtott a kereszteződésbe, ahol ütközött a Forddal.

A Ford az ütközés következtében felhajtott a járdára, majd egy parkoló Volkswagen Multivan mikróbusznak csapódott.

A Ford Tourneo Custom vezetője a kirobbanó légzsák miatt könnyebb sérüléseket szenvedett. A Passat állapotos vezetőjét a mentőszolgálat munkatársai további vizsgálatok céljából kórházba szállította.

Foto: http://ujhelyi.eu/


Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A helyszínelés során kiderült, hogy a Volkswagen mikrobusz, amibe a Ford Tourneo Custom ütközött, Újhelyi István Európai Parlamenti képviselő tulajdona, ő meg is jelent a helyszínen, majd a rendőri intézkedést követően elhagyta a helyszínt, ugyanis kora este indult a repülője Brüsszelbe. Az ő autója a balesetben nem sérült meg, vonóhorog megvédte a járművet.

Leave a Reply