Fejlemény: Pozsonyban fogták meg 28 migránssal az M1-esen rendőrautóval ütköző embercsempészt

A Baleset-info.hu korábban hírt adott arról, miszerint az M1-es autópálya határ felé vezető oldalán (113.600 kilóméterszelvénynél) egy feltételezhetően migránsokat szállító autót üldözött a Készenléti Rendőrség munkatársai.

A Készenléti Rendőrség közleménye megerősíti szerkesztőségünk információját:

Embercsempészés gyanúja miatt akarták ellenőrizni egy osztrák rendszámú Volkswagen kisbusz vezetőjét az M1 autópálya jobb pályatestén a rendőrök. Mindez Győrszentiván térségében történt 2021. szeptember 30-án délelőtt. A sofőr azonban szándékosan nekiütközött az előtte lassító – nem vészfékező (!) – rendőrautónak, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az ütközéstől a szolgálati kocsi megpördült, majd az árokba csapódott, de szerencsére a benne ülő két rendőr nem sérült meg.

Az embercsempész a kisbusszal Rajkánál átlépett Szlovákia területére, ahol az előzetesen már értesített szlovák rendörök a kísérését átvették.Végül Pozsonyban sikerült megállítaniuk és elfogniuk a 46 éves szerb férfit, aki 28 illegális migránst szállított.

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!