Felborította az autómentőt, majd álló kamionba csapódott egy Fiat furgon az M0-son

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint csütörtökön késő este összeütközött egy kisteherautó, egy kamion és egy kamionmentő az M0-s autóúton, a maglódi lehajtó közelében, az M5-ös autópálya felé vezetőoldalon. A kisteherautó motortere kigyulladt. A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A helyszínre érkeztek az ecseri önkéntes tűzoltók és a mentők is.

Egy Macedón nemzetiségű, vélhetően műszaki hibás kamion állt az autópálya szélső sávjában. Mögötte egy műszaki hibás autó. Az autómentő vezetője egy másik autómentővel megállt a kamion mögötti műszaki hibás autónál.

A két automentős a műszaki hibás autó felemelése után visszaültek az autóikba. Az első autómentő a leállósávból kisorolt a szélső sávba, miután megbizonyosodott arról, hogy senki nem érkezik.

A mögötte lévő autómentős viszont állt, amikor az arra érkező magyar rendszámú Fiat Ducato furgon nagy sebességgel az autómentőbe csapódott.

A becsapódás akkora erejű volt, hogy Fiat vezetője elvesztette uralmát a járműve felett, ami a kamionnak csapódva érte el nyugalmi helyzetét, az autómentő pedig az oldalára borult.

A Ducato, miután a kamionnak ütközött, kis idő elteltével kigyulladt. A furgon vezetőjét szerencsére az utolsó pillanatban ki tudták szabadítani a teljesen összeroncsolódott karosszériából.

A furgon és az autómentő vezetőjét a mentőszolgálat kiérkező munkatársai kórházba szállította.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Értesüléseink szerint az autómentő vezetője borda, és csigolyatörést szenvedett.

Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntartva /Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply