Tragédia: Szörnyethalt a Felsővány és Bugyi között nyergesvontatónak ütköző VW vezetője

Az 5202-es út 7-es kilométerszelvényében közlekedett 2022. június 21-én nem sokkal 10 óra előtt személygépkocsijával egy férfi, amikor ezidáig tisztázatlan okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy teherautóval frontálisan ütközött.

A balesetben az autó sofőrje, egy 66 éves szigetszentmiklósi férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalom rendőri irányítás mellett halad. A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

A Baleset-info.hu tudósítása:

Kedden délelőtt egy 66 éves szigetszentmiklósi férfi haladt Volkswagen Touran gépkocsijával az 5202-es úton Bugyi felé, az 51-es főút felől. A felsőványi elágazás után egy enyhe balkanyarból kijött autójával, azonban az egyenes szakaszon hirtelen áttért a bal oldalra.

Lehet, hogy rosszul lett, vagy esetleg elaludt, mindenesetre szemből éppen az odaérkező, sódert szállító Iveco nyergesvontatóba csapódott. A nyergesvontató vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, elrántotta jobbra a kormányt, amitől az Iveco lehaladt az útról, kidöntött néhány fát, majd a bal oldalára borult, a szállított sóder pedig az árokba szóródott.

A billencs sofőrje használta a biztonsági övét, így nem sérült meg súlyosan, a szélvédő helyén mászott ki a roncsból. A Touran vezetője beszorult és nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, őt a szigetszentmiklósi és fővárosi hivatásos, valamint a délegyházi önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, de sajnos az élettel összeegyeztethetetlen sérülései keletkeztek, a helyszínen életét vesztette.

Ő ugyan nem volt bekötve, de ebben az esetben a biztonsági öv sem segített volna túlélni a balesetet. A Taksony és Bugyi közötti összekötő út az elhúzódó műszaki mentés miatt a késő délutáni órákig le volt zárva.

Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntartva /Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply