Tűzoltók vágták ki a rosszullét miatt karambolozó Fiat Panda sofőrjét Kőbányán

Kisteherautóval ütközött össze egy személyautó Budapest X. kerületében, Kőbányán, a Sibrik Miklós úton, a Bányató utcánál. Egy embert a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítanak ki az autóból. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. Az utat a balesetnél a mentés idejére lezárták.

A helyszínen kapott információk szerint a Fiat férfi sofőrje vezetés közben rosszul lett, valószínűleg epilepsziás rohamot kapott, ezért vesztette el uralmát a jármű felett és tért át a szembejövő oldalra, ahol a Ford furgonba rohant. A furgon vezetője azt mondta, hogy kiugrott a kocsiból, próbálta kinyitni a Fiat ajtaját, de az ütközés hatására automatikusan lezártak az ajtók. Azt is látta, hogy rángatózik a sofőr a kormány mögött, illetve elkezdett füstölni is a Fiat, de hiába integetett és kiabált, egy autós se volt hajlandó megállni és segíteni. A Panda sérült vezetőjét végül a tűzoltók a bal első ajtó levágásával tudták kiemelni, majd a mentőknek átadni, akik kórházba szállították.

A mentés és a helyszínelés idejére, mintegy másfél órára a Sibrik Miklós utat a Bányató utca és a Harmat utca között lezárták. Terelve közlekedett a 68-as autóbusz, nem érintette a Szövőszék utca, az Újhegyi sétány, a Tavas utca és a Sibrik Miklós út megállókat, a 117-es autóbusz pedig kihagyta a Szövőszék utca, az Újhegyi sétány, a Tavas utca és a Mélytó utca megállót.

Fotók: Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply