Forgalommal szemben hajtott fel az M85-ösre egy 80 éves autós – vádat emeltek ellene

Korábban beszámoltunk róla, hogy a forgalommal szemben hajtott fel az M85-ös autóútra egy 8️⃣0️⃣ éves soproni férfi Nagycenknél.

Sajnálatos módon nem sokkal később Nagylózs térségében nekiütközött egy szabályosan, a belső forgalmi sávban érkező autónak, amitől az a külső sávban haladó teherautónak csapódott. 😱 Mindkét személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközve állt meg. 🙁 A baleset során három ember megsérült, őket a Mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. 🚑 A sajnálatos eset körülményeit a rendőrség vizsgálja. 👮🏻‍♂️Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye:

Vádemelés a 80 éves férfi ellen, aki rossz irányból hajtott fel az M85-ös autóútra és a végén balesetet okozott.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 80 éves terhelt 2021 júniusában párjával utazott autójukban, úgy hogy az idős férfi vezetett. Az M85-ös autóút nagycenki felhajtójánál, a férfi figyelmetlensége miatt a Sopron felé vezető útra rossz irányból hajtott fel, és a forgalommal szemben közlekedett.

A vádlott kb. 5 percet haladt a forgalommal szemben, amikor vele szemben közlekedett egy tehergépjármű, valamint a tehergépkocsit szabályosan előző személyautó. A gépkocsit vezető sértettnek már nem volt lehetősége a vele szemben haladó autót elkerülni, érintőlegesen ütközött a vádlott járművével, a szalagkorlátnak csapódott, majd még az előzött teherautó oldalának is nekiütközött.

A balesetben a férfi és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, míg a szabályosan közlekedő jármű vezetője súlyosan megsérült.

A vádlott ellen az ügyészség közúti baleset okozása miatt emelt vádat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Leave a Reply