A vétlen sofőr kirepült és elhunyt, miután Honda ütközött Forddal frontálisan Kesztölc – Esztergom között

Március 29-én 13 óra 35 perc körüli időben közlekedett egy 55 éves esztergomi nő Kesztölc település közigazgatási területén, a 117-es számú főút lakott területen kívüli útszakaszán Esztergom irányába egy Honda Accord típusú személygépkocsival, utas nélkül.

Haladása során, az 117-es út 3+564 km szelvényében, ezidáig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben, Esztergom irányából Kesztölc irányába közlekedő 37 éves pilisszentiváni férfi által vezetett, egy fő szintén pilisszentiváni, 32 éves férfit szállító Ford Focus típusú személygépkocsival. Ez a személygépkocsi az ütközés hatására az úttest menetirány szerinti bal oldala melletti vízelvezető árokba sodródott, ahol a tetejére borulva nyerte el véghelyzetét. A biztonsági övet nem használó járművezető a járműből kirepült és a vízelvezető árokban ért földet.

A nő által vezetett személygépkocsi az ütközés hatására visszasodródott a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, majd a korábban mögötte közlekedő pótkocsiból álló járműszerelvény elé sodródott és a vontató nekiütközött a Honda oldalának.

A közúti közlekedési baleset során a 37 éves férfi fejsérülést szenvedett, a helyszínen életét vesztette. Az 55 éves nő súlyos sérüléseket szenvedett, őt az OMSZ mentőhelikopterrel elszállította a Budapest Honvéd Kórház SBO-ra, miután az esztergomi hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították a roncsból. A 32 éves férfi utas, aki szintén nem használta a jármű biztonsági övét, a baleset során könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők a helyszínen ellátták.

Szöveg: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, OKF, fotók: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply