Három járműből kettőn biztosítás, az egyik vétlen sofőrnél jogsi nem volt a kőbányai hármas karambolnál

Furgonnal ütközött össze egy személyautó Budapest X. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Kőbányai út kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók és a mentők is kiérkeztek. Az érintett szakaszon jelentős forgalmi akadály alakult ki.

Helyszíni információink szerint a Peugeot Boxer a Könyves Kálmán körúton a Kerepesi út felé haladt, majd balra, a Kőbányai útra akart kanyarodni. A Könyvesen egyenesen haladóknak mindkét irányban egyszerre van zöld, utánuk pedig a balra kanyarodók következnek, azaz ők is egyszerre kanyarodhatnak a Kőbányai útra két irányban. Úgy tűnik, ezt egy kissé elnézte a furgon vezetője és az egyenesen haladók zöld jelzésénél kanyarodott balra, az Orczy tér felé… A Népliget felé több jármű is közlekedett, a furgon ezek közül a középső sávban érkező Opel Corsaval ütközött, ami az ütközés hatására a külső sávban mellette elhaladó Volvo V50 kombinak csapódott. A furgon és a Volvo sofőrje nem sérültek meg, az Opelt vezető idős férfi viszont igen, őt a mentők kórházba szállították.

A baleset külön pikantériája, hogy sem a Volvon, sem a Peugeot-n nem volt kötelező felelősségbiztosítás, valamint a Volvo sofőrje a jogosítványát sem találta, ezért a rendőrök leszerelték a két autó rendszámait, valamint mindkét úrtól elvették a forgalmi engedélyét is. 

Szöveg: OKF, Baleset-Info.hu, fotók: Baleset-Info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply