GALÉRIA: Villamos húzta ki a GPS által a Clark Ádám téri alagútba irányított, majd felakadt Hyundait

Korábban beszámoltunk róla, hogy szombaton este egy piros színű Hyundai behajtott a villamos alagútjába a Clark Ádám téren. Az autó a Batthyány tér irányából a Várkert Bazár felé tartott, és körülbelül az alagút kétharmadáig jutott, ahol fennakadt a síneken és mozgásképtelenné vált.

Ismét a GPS

Úgy értesültünk, hogy a dunaújvárosi család nem volt ismerős Budapesten, így a gépkocsijába szerelt GPS után próbálták elérni a céljukat, ami elmondásuk szerint azt mondta, hogy forduljon be az alagútba.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Megpróbálta kitolni a fennakadt autót

A gépkocsit vezető nő, és a mellette ülő férje az esetet követően megpróbálta saját erővel kitolni a fennakadt, autót, de nem sikerült. A férfi a művelet során könnyebb sérüléseket szenvedett, ugyanis fejjel a karosszériának vágódott. A kiérkező mentőszolgálat a Szent János kórház Traumatológiai Osztályára szállítják röntgenre.

Alkoholt fogyasztottak?

A gépkocsi utasa esetében a helyszínen végzett alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A gépkocsit vezető nő tesztje nem érte el a határétéket. Vélhetően a nap folyamán ivott alkoholt, mely már nem mutatható ki a szervezetből.

Vajon Dunaújvárosban nincs buszsáv?

Később jelentkezett egy olvasónk, aki elmondta, hogy az esetet megelőzően a Bajcsy – Zsilinszky úton ugyanez az autós a buszsávot nézte ki magának, és bármennyire is több autós próbálta tudtára adni, hogy ott nem közlekedhet, csak annyit mondott.

Nem vagyunk idevalósi, így nem tudtuk…

Az incidens miatt

  • 19-es villamos a Batthyány tér M+H és a Clark Ádám tér között nem közlekedik.
  • 41-es villamos terelve közlekedik, nem érinti a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállót.

    A kimaradó szakaszon a 109-es autóbusszal lehet utazni.

Villamos húzta ki a személyautót

Szerkesztőségünk munkatársai engedélyt kaptak, hogy felvételeket készítsenek az autó mentéséről. A felsővezetékek és az alacsony belmagasság miatt a kelenföldi kocsiszínből egy mentesítőjárat érkezett, aki lassú tempóban a felszínre tudta húzni a bajba jutott gépjárművet.

Helyszíni felvételeinket megtalálja az alábbiakban:

Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntarva /

Leave a Reply