Halálos balesetet okozott a záróvonalon előző autós

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a két ember életét követelő halálos közlekedési baleset vizsgálatát.

Közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 27 éves Komárom-Esztergom megyei lakossal szemben. A férfi 2020. február 17-én délelőtt Csót irányából Pápateszér felé közlekedett autójával és a hozzá kapcsolt utánfutóval. A sofőr egy bukkanónál a záróvonalat átlépve az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett, majd összeütközött a szemből érkező autóval, amely ennek következtében kigyulladt és az abban utazó két személy életét vesztette. A szabálytalan előzést végző sofőr és utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az eljárás során a rendőrök megállapították azt is, hogy a balesetet okozó sofőr a járműszerelvénnyel az útszakaszra érvényes megengedett legnagyobb 70 km/h sebességet túllépte, a személygépkocsi hátsó kerekeinek mérete jelentősen eltért egymástól, továbbá a bal oldali hátsó gumiabroncs mintázata sem felelt meg a műszaki előírásoknak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

Szöveg és foto: POLICE

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!