Halálra gázolt egy gyalogost az Eucharisztikus Kongresszus mikrobusza az Andrássy úton

Szombaton kora este az Andrássy úton közlekedő Volkswagen mikrobusza Eucharisztikus Kongresszus egyik helyszínére tarott.

Az Operaház mellett levő Hajós utcai kereszteződés egyik gyalogátkelőjénél vélhetően a tilos jelzés ellenére próbált egy kisebb csoport szlovák állampolgárságú fiatal átkelni, amiből ismeretlen okból kivált egy 30 év körüli férfi, aki felgyorsította lépteit annak érdekében, hogy mielőbb átérjen a másik oldalra, de akkor ért oda a szabad jelzésen nagy sebességgel áthaladó mikrobusz, ami valósággal elcsapta a fiatalt. A férfi a becsapódás következtében felcsapódott a mikrobusz motorháztetejére, illetve a szélvédőjére.

Ez akkora erejű volt, hogy a fiatal férfi felrepült a levegőbe majd elsődleges információk szerint mintegy 20 méter múlva az úttestre zuhant, majd hosszú métereket az úttesten csúszott egészen a Művész Kávéházig.

A helyszínre riasztott két mentőegység nagyon rövid időn belül a helyszínre ért, és próbálták stabilizálni a férfi állapotát, de a gyors beavatkozás ellenére a fiatalember a helyszínen életét vesztette.

A csapat többi tagjának nem esett bajuk, hiszen ők még nem tartottak ott a gyalogátkelőn.

A helyszínelés idején az Andrássy út érintett szakaszát teljes szélességben lezárták. Kizárólag a BKK járatai hajthattak be a lezárt területre.

A rendőrség tájékoztatása megerősíti értesülésünket. Közleményükben olvasható, hogy egy autós elütött egy gyalogost 2021. szeptember 4-én 20 óra 20 perc körül Budapest VI. kerületében, az Andrássy út 29. szám előtt. A balesetben a gyalogos férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.