Helyszíni fotó: nagy volt a kanyar – villamossal karambolozott egy autóbusz Rákospalotán

Újpalota, Erdőkerülő utca felé tartó 69-es jelzésű villamossal ütközött össze az Pasaréti tér felé közlekedő 5-ös busz a XV. kerületben, a Széchenyi út és a Kolozsvár utca sarkán. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek, a beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején:

  • A 69-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, de a pótlóbusz a Mexikói út felé módosított útvonalon jár: nem érinti a Rákospalota, MÁV-telep megállót.
  • A 62-es és a 62A villamos terelve: a Rákospalota, MÁV-telep helyett a Mexikói út metróállomásig közlekedik. A 69-es villamospótló autóbusszal lehet utazni a kimaradt szakaszon.
  • Az 5-ös autóbusz is terelve közlekedik, a Pasaréti tér felé nem érinti a Szent korona útja és az Öv utca közötti megállókat. A 231B autóbusz kihagyja a Vasutastelep utca és az Észak-Pesti Kórház megállót.

Újaplota ügyeivel foglalkozó facebook csoportba jelentkezett egy utas, aki a baleset pillanatában a villamoson utazott:

Villamoson voltam elől ültem (azon az oldalon ahol az ütközés történt). Busz jött ki hatalmas lendülettel a kanyarból. Nem tudom hogy a lámpát nézte el, de hatalmas csattanás volt. Sajnos a sofőr megsérült.

Információink szerint az autóbusz vezetője a kiegészítő lámpa szabad jelzését próbálta kihasználni, és nagyobb sebességgel próbálta bevenni a jobbos kanyart a fent említett kereszteződésben. Így kicsit nagyobb ívben vette be a kanyart, és ütközött a villamossal.

A villamoson személyi sérülés nem történt. Az autóbusz vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Rajta kívül az autóbusz két utasa sérült meg.

Foto: Baleset-info.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.
Leave a Reply