Hét migráns sérült súlyosan a balesetet okozó szerb embercsempész autójában az M1-esen

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 95-ös kilométerszelvényben, 2021. június 19-én 9 óra 53 perckor. A jelenlegi adatok szerint egy személygépkocsi hátulról nekiütközött egy járműszerelvénynek. Az autóban nyolcan utaztak, mindannyian megsérültek. Az érintett útszakaszon teljes pályazár van érvényben, a rendőrök a forgalmat Bábolnánál leterelik a sztrádáról. Az autópályára a 101-es kilométerszelvényben lehet visszahajtani.

A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a balesettel érintett személyautó, ami egy járműszerelvénynek hajtott, ugyanaz a jármű, amelyről korábban információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a sofőrje feltehetően illegális migránsokat szállít. A gépkocsi hét utasa – akik magukat szír állampolgárnak vallották – okmányokkal nem rendelkezett, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni. Mindannyian megsérültek, ezért őket a mentők kórházba vitték. Az autó 21 éves szerb állampolgárságú vezetőjét a rendőrök elfogták, előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg is folyamatban van. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.   

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Foto: Baleset-info.hu | Műszaki mentés: Szabi-Car Kft.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A fotók, illusztrációk. és más művészi jellegű alkotásokat a nemzetközi jog értelmében szerzői jog védelmezi. Ez azt jelenti, hogy ha valaki fel szeretné használni az adott a bejegyzésben szereplő képeket, (például megosztja azt az interneten), azt csak előzetes, a Baleset-info.hu-tól kapott írásbeli engedéllyel teheti meg.

Leave a Reply