Hosszú üldözést követően rendőrautóval ütközött egy motorkerékpár Csepelen

A legnagyobb közösségi média több Csepellel foglalkozó csoportjában lehetett olvasni hétfőn kora délután a hírt, miszerint a rendőrök üldöznek Csepel főbb útjain és utcáin egy motorkerékpárt.

Ezt követően arról értesült szerkesztőségünk, miszerint egy motorkerékpár és egy rendőrautó ütközött a Petőfi utcában.

Tudósítónk a helyszínen megtudta, hogy a baleset összefügg a korábbi üldözéssel. A motor vezetője a Petőfi utcában haladt, amikor a mögötte érkező rendőrautó a motorkerékpár hátuljába csapódott.

Információink szerint a motor és a rendőrautó vezetőjét további vizsgálatokra kórházba szállították.

Felvettük a kapcsolatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályával, hogy további részleteket megtudjunk.

Update:

A BRFK Kommunikációs Osztály közleménye:

2022. április 4-én a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei egy rendszám nélkül közlekedő motorkerékpár vezetőjét akarták igazoltatni Csepelen. A motoros a rendőri jelzés ellenére, több közlekedési szabályt megsértve elhajtott, majd 13 óra 30 perckor a Petőfi úton az őt követő rendőrautó előtt olyan hirtelen fékezett,  hogy a szolgálati gépkocsi már nem tudott megállni, és nekiütközött. A motorkerékpárt vezető 17 éves fiút és a rendőrautó vezetőjét könnyű sérülésekkel kivizsgálásra kórházba vitték. A motoros által elkövetett jogsértéseket és a baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja, egyben értesítették az Ügyészséget is.

Jelentkezett a motort vezető fiú hozzátartozója:

Jelentkezett a motort vezető fiú hozzátartozója, aki elmondta, hogy a motort vezető kiskorú fiút a rendőrök ellenőrzés céljából meg akarták állítani, de ő megrémült, ugyanis tisztában volt azzal, hogy nem rendelkezik a motor vezetéséhez szükséges A1-es jogosítvánnyal (megszerzése folyamatban volt). Lassítás helyett gyorsítani kezdett, és megpróbálta az őt üldöző rendőröket lehagyni, melynek végén a Petőfi utcában ütköztek.

Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntartva /Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply