Ittas autós tarolt le egy motort Csobánkán

Egy motorkerékpár és egy személyautó ütközött össze Csobánkán, a Fő út és a Garázs köz kereszteződése közelében. A szentendrei hivatásos, a pomázi önkormányzati és a szentendrei önkéntes tűzoltók érkeztek ki az esethez. Az egységek áramtalanították a járműveket. A mentők is a helyszínre érkeztek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Helyszíni információk szerint a képeken látható Peugeot 206 típusú gépkocsival közlekedett egy sofőr a megengedett sebességnél jóval gyorsabban Csobánka térségében Pomáz felé, amikor utolért egy előtte haladó motorkerékpárt.

Mint kiderült a helyszíne, hogy a sofőrben az alkohol dolgozott a baleset pillanatában. Az ital és a komoly sebesség miatt sajnos képtelen volt megállni, és a motorkerékpárnak ütközött.

Az ütközést követően a motort még métereken keresztül maga előtt tolta. A manőver közben a motor még egy parkoló autónak is nekicsapódott.

A motoron ülő két személy valósággal lerepült a motorról. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedetek. Egyiküket mentőhelikopter, a másik utast mentőautó szállította kórházba.

A mentőhelikopterrel elszállított személy a közösségi média kommentjei szerint végül meghalt, de van ezt cáfoló bejegyzés is. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk hivatalos információt a sérült állapotáról.

Az utat több órára teljes szélességében lezárták. A műszaki mentést és áramtalanítást a szentendrei hivatásos, a pomázi önkormányzati és a szentendrei önkéntes tűzoltók végezték.