Ittas sofőr tért át a szemközi oldalra, és karambolozott Salgótarjánban

A balesetet okozó nő közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.   

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves mátraszelei nő ellen, aki ittasan okozott közúti balesetet a megyeszékhelyen.

A vád szerint a nő 2021. december 20-án, délelőtt, Salgótarjánban ittas állapotban vezette autóját. Ittassága okán egy balra ívelő útkanyarulatban áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A baleset következtében a vétlen sofőr hátsó ülésen utazó két utasa könnyű sérülést szenvedett, míg mindkét gépkocsi eleje sérült, a bal első kerekeik kitörtek.

A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottal szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A gyakran többszázezer forintos pénzbüntetésen, és az akár több éves eltiltáson túl további súlyos következményei is vannak az ittas vezetésnek: az eltiltott sofőr csak költséges és időigényes utánképzés után kaphatja vissza a jogosítványát az eltiltás letelte után, ráadásul mivel ittasan okozott balesetet, a kötelező felelősségbiztosító be fogja rajta hajtani az általa a károsultnak kifizetett összeget is.

Leave a Reply