Ivott, de anélkül is homályosan látott, súlyos sérülést okozott az újlengyeli sofőr

A monori rendőrök befejezték egy tavalyi, 75 éves sofőr okozta közlekedési baleset vizsgálatát. Azóta mindkét szemét szürkehályoggal megműtötték.

Az idős férfi a 405-ös úton közlekedett autójával 2020. február 7-én délelőtt, amikor Nyáregyháza felé vette volna balra az irányt. A derült, száraz időben azonban nem vette észre a szemközti sávban szabályosan haladó személygépkocsit és kanyarodása közben összeütköztek. Mindkét jármű összetört, a vétlen, több milliós kárt szenvedett autó utasa súlyos sérülést, mint később kiderült szegycsonttörést szenvedett, a sofőrök megúszták sérülés nélkül a balesetet.

A vétlen sofőr szondája negatív, az idős férfié viszont pozitív eredményt mutatott, az akkor biztosított minta alapján az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint vérében 0,31 g/l, vizeletében 0,49 g/l volt az etil-alkohol koncentráció mértéke. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a férfi véralkohol-koncentrációja a baleset idején 0,63 g/l volt.

A 75 éves, újlengyeli férfit súlyos sérülést okozó járművezetés ittas állapotban bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán elismerte felelősségét, szerinte nem mérte fel kellőn a másik kocsi sebességét, amelyben közrejátszhatott homályos látása. Állítása szerint a baleset napján nem ivott, de előző este borozgatott.

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát, amely szerint gépjárművezetésre alkalmatlan.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyugdíjas sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.

Fotók, szöveg: Pest Megyei Rendőr-főkapitányságIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply