Kábítószert fogyasztott a Csomádnál halálos balesetet okozó fiatal sofőr

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint frontálisan ütközött össze két személyautó a Csomád és Fót közötti útszakaszon. Az egyik járműbe beszorult egy ember, őt a gödöllői hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítják ki. Az egység a társhatóságokkal közösen dolgozik a helyszínen, amelyet a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezártak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

2022. március 20-án 15 óra 30 perc körül halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Csomádon. Egy őrbottyáni fiatalember előzésbe kezdett, a manővert nem tudta befejezni és összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval. Egy 58 éves asszony meghalt, utasa súlyosan megsérült.

A rendőröknek a helyszínen gyanúsak voltak a 20 éves, a balesetet könnyű sérüléssel megúszó fiatalemberen látható jelek, ezért kettős mintavétel következett. Az eredmény igazolta a gyanút, a sofőr szervezetében THC nyomát mutatták ki.

Nem sokkal később egy másik rendőri egység az őrbottyáni lakáson kutatott, ahol egy mosókapszulás dobozban bruttó 11 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint 2 őrlőt, és egy digitális mérleget is lefoglaltak.

A halálos közúti baleset okozásával gyanúsítható fiatalembert a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

A Baleset-info.hu információi szerint a gépkocsi vezetője nem használta a biztonsági övét, ő olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Mellette ült férje, aki viszont használta az övet, őt fejsérüléssel szállították kórházba.

A vétkes sofőr egy családos autót szeretett volna előzni. Sajnos a manővert nem tudta végig vinni, és nekirohant a Suzuki gépkocsinak. Az előzött gépkocsiban két gyerek is utazott, ők reszketve szálltak ki az autóból sokkos állapotban. Őket egy szemtanú kisegítette a gépkocsiból, és az út menti lovardában lévő lovakkal elterelte a figyelmüket.

Foto: POLICE.huIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.Foto: Baleset-info.hu / minden jog fenntartvaLeave a Reply