Kábítószert fogyasztott a szombat este menekülő majd oszlopot döntő BMW-s

Szerkesztőségünk információi szerint szombaton késő este Kecskemét és Ballószög között, az 53101-es számú út 4-es kilométerénél a képen látható BMW nagy sebességgel haladt, amikor ismeretlen okból letért az útról, kettétört egy villanyoszlopot, és az út menti füves területen állt meg.

Birtokunkba került egy fedélzeti kamerás videó, amelyen látható, a szemből, nagy sebességgel érkező és országúti világítást használó BMW-t két rendőrautó követ. A felvétel készítője a következőt mondta az esetről:

Miután mellettünk nagy tempóban elhaladt, a visszapillantó tükörben láttam, ahogy a gépkocsi vezetője elveszti az irányítást a gépjárműve felett, amely cikázni kezdett, majd eltűnt a szemünk elől. Hogy pontosan mennyivel ment nem igazából lehetett felmérni, de az biztos, hogy nem a megengedett sebességgel.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

A legnagyobb közösségi média csoportjaiban olvasható, hogy az országúti világítást használó BMW a Ballószög tábla utáni balos kanyart még nagyrészt a hatalmas tempóval be tudta venni, aztán a szó szoros értelembe lerepült az útról.

Felvettük a kapcsolatot Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályával, hogy részleteket megtudjunk az esetről. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményüket az alábbiakban olvashatják:

Kecskemét külterületén közlekedett 2022. március 19-én 21 óra 40 körül egy 26 éves helyi férfi egy BMW-vel. A jármű sofőrjét a rendőrök igazoltatni akarták, ám ő nem állt meg a jelzésre, ezért az egyenruhások követni kezdték. A sofőr az 53101-es úton – Kadafalva irányából Ballószög felé – haladt, ahol elvesztette uralmát az autó felett. Lement az útpadkára és nekiütközött egy jelzőtáblának. Ezt követően egy vízelvezető árkon keresztül átsodródva nekiment egy villanyoszlopnak, amely kitört. A sofőr és 25 éves utasa – egy kecskeméti férfi – könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr és utasa kábítószert fogyasztottak korábban, ezért a rendőrök átvizsgálták a járművet. A csomagtartóban kábítószer-gyanús anyagot találtak, ezért mindkét férfit vér-vizelet mintavételre előállították.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás során vizsgálja a történeteket.


Leave a Reply