Későn észlelte a Maruti sofőrje a terelőszigetet, frontális ütközés lett belőle Rákosmentén

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. december 9-én 17 óra 50 perc körül Budapest XVII. kerületében, a Bélatelepi úton két autó ütközött össze.

Egy Maruti gépkocsit vezető idős férfi közlekedett a XVII. kerület Bélatelepi úton, a Gyömrői út felé, amikor vélhetően későn észlelte az 565. utca után telepített terelőszigetet, és a gépkocsijának bal első kerekével a szegélynek csapódott.

Az ütközés hatására a férfi elvesztette uralmát autója felett, ami keresztbe fordult, majd ezt követően a szemből érkező Toyota Corolla személyautóba rohant.

Az ütközést követően a Toyota szintén keresztbe fordult, megrongálva az út mellett álló Rákosmentét jelző táblát, a Maruti pedig megpördült. A Marutiban még nem lehetett légzsák, a gépkocsit vezető idős férfi nem használta a biztonsági övet. Súlyosan sérült, de át tudott mászni a jobb első ülésre, ahonnan a mentők emelték ki.

A Toyotában egy házaspár utazott négylábú kedvencükkel. A gépkocsit vezető férfi könnyebben megsérült. A mellette ülő felesége bordatörést szenvedett, továbbá megrándult a nyaka, mindketten használták a biztonsági övet. A kutyának nem esett baja.

​A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a balesettel érintett szakaszt. Itt a forgalmat a környező utcákra terelték. A baleset miatt a 98-as, a 198-as és a 98E autóbusz mintegy két órán keresztül a Csévéző utca és a Lőrinci út között nem közlekedett.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Fotókat készítette, és a Toyota műszaki mentését végezte:

Leave a Reply