Két Fordot ütött ki egy Lexus szombat délelőtt a belvárosi Andrássy úton

Három gépkocsi ütközött össze a VI. kerületben, az Andrássy út és az Izabella utca kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket. A mentők is kiérkeztek a balesethez, amely miatt forgalmi akadály van az érintett kereszteződésben.

A képen látható Lexus 450 terepjáró német-magyar vezetője az Izabella utcán (a Király utca felől) haladt, amikor az Andrássy útnál a pénteki vihar miatt nem üzemelő jelzőlámpa mellett, az elsőbbséget a főútvonalon érkező járműveknek nem megadva hajtott be a kereszteződésbe.

Az Andrássy úton a Hősök tere felől szabályosan közlekedő Ford Mondeo sajnos ebben a pillanatban ért oda, így a Mondeo a Lexus jobb hátsó ajtajának rohant, amitől a japán városi terepjáró megpördült, és egy másik Fordnak csapódott, amely a Podmaniczky utca irányából várakozott a továbbhaladásra.

A Mondeo az ütközéstől egy sarki kandeláber oszlopnak rohant. A hármas karambol következtében egy személy sérült meg: a Lexus hátsó utasát a kiérkező mentőszolgálat további vizsgálatok céljából kórházba szállította.

Az eset miatt a 73M és a 76-os trolibusz módosított útvonalon közlekedett, nem érintette a Ferdinánd híd (Izabella utca) és az Andrássy út (Vörösmarty utca M) megállót.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.