Kiflire hajlította a Suzuki a kerítésnek csapódott, majd felborult Toyotát a Hungária körúton

Összeütközött két gépkocsi a X. kerületben, a Hungária körút és a Hős utca kereszteződésében szombaton késő este. A baleset következtében egy kapcsolószekrény is károsodott. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat. Az esethez a társhatóságok is kiérkeztek.

A képen látható Toyota Yaris a Kerepesi út irányából haladt a Hungária körúton. A gépkocsi vezetője a Hős utcánál balra szeretett volna kanyarodni. Meg is kezdte a balra kanyarodást, amikor összeütközött a Hidegkuti Nándor Stadion felől érkező Suzuki SX4 S-Cross gépkocsival.

Helyszíni információk szerint a Toyota még a jelzőlámpa tilos jelzését megelőző sárgán kezdte meg a balra fordulást. A Suzuki vezetője viszont a Hungária körúti jelzőlámpák összehangolását használta ki, melynek során feltehetően hamarabb ért a Hős utcai csomóponthoz, minthogy a jelzőlámpa szabad jelzést mutatott volna.

A Suzuki sebességének nagyságát az is bizonyítja, hogy az ütközés hatására a Toyota Yaris gépkocsi az út menti járdára repült, nekicsapódott a kerítésnek, majd a gépkocsi az oldalára borulva érte el nyugalmi helyzetét.

Nagy szerencse, hogy a Toyotában mindössze a gépkocsi vezetője tartózkodott, ugyanis amennyiben a jobb első ülésen utazott volna valaki, ő vélhetően nem élte volna túl a balesetet.

A Suzukiban is mindössze a vezető tartózkodott, a gépkocsiban az ütközést követően működésbe léptek a légzsákok. A Toyotában viszont nem nyíltak a légzsákok. Arról nincs információink, hogy a gépkocsi vezetője használta-e az övét vagy sem.

Az eset során a Suzuki és a Toyota vezetője könnyebb sérüléseket szenvedtek. Őket a kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba szállította.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.Leave a Reply