Kisiklott egy 2-es villamos Budapesten

Kisiklott az egyik budapesti 2-es villamos a Soroksári úton, a Közvágóhíd végállomás közelében. A BKK Info szerint kedden délelőtt 9 körül történt a baleset, a közlekedés pedig röviddel 12 óra után állt helyre.

Szerkesztőségünk tudósítója a helyszínen járt, ahol megtudta, hogy a Közvágóhíd elnevezésű végállomásra érkező villamos egyik forgóváza – váltónál történt aláváltásnak köszönhetően – kisiklott.

Forgóvázak ellentétes irányba mennek

Az aláváltás alatt azt értjük, amikor a váltó akkor tér át a másik pozíciójába, amikor a szerelvény már ráfutott. Tehát a szerelvény, első néhány kocsija az egyik-, a többi pedig a másik vágányon folytatja útját.

Először a BKV segélykocsija csörlővel akarta visszahúzni a sínre a szerelvényt, ami eredménytelenül végződött. Ezt követően áramtalanították a felsővezetéket, majd a BKV daruja visszaemelte a helyére a kisiklott kocsit.

Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

One thought on “Kisiklott egy 2-es villamos Budapesten

  1. A villamos egy un. rúgós váltón siklott ki, ami nincsen távvezérléssel ellátva (a rugós kialakítás miatt nem is kell állítani, a kihaladó villamosokat a jobb vágányra tereli és a rúgó mindig abban a helyzetben tartja, a behaladó villamosok pedig hasítják a váltót csúcssínjeit, amiket utána a rugó azonnal visszahúz) ezért biztosan nem történhetett aláváltás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!