Konzervdobozként nyílt szét az ittas sofőr BMW-je, miután csuklós buszba rohant az M7-esen

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy busz, két személyautó és egy kisbusz volt a részese annak a balesetnek, amely az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán történt, a 16-os kilométernél, Törökbálint térségében. A helyszínre az érdi és a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik az egyik személygépkocsiból feszítővágó segítségével kiszabadítottak egy embert és átadták a mentőknek.

Az alábbiakban a Baleset-info.hu helyszíni tudósítását olvashatják:

Az M7-es érintett szakaszának belső sávjában közlekedett egy Toyota Hiace kisbusz, ami egy utánfutót vontatott. Mellette a külső sávban közlekedett egy menetrendi menetet teljesítő MAN csuklós Volánbusz.

A két játrmű mögött érkezett nagy sebességgel egy 3-as szériás BMW személyautó, melynek vezetője úgy gondolta, hogy a Toyota és az autóbusz között át fog férni.

A manőver során a BMW a busz hátuljának ütközött, mely méterekkel arrébb állt meg. A buszon hozzávetőleg 20 utas tartózkodott, ők az eset során nem sérültek meg.

Az ütközés hatására a BMW megpördült, közben a szalagkorlátnak csapódott, majd végül újból a szalagkorlátnak ütközve a menetiránnyal ellentétesen állt meg, miközben a jobb oldala valósággal megsemmisült.

Érdekesség, hogy a BMW akkora erővel csapódott a buszba, hogy a személyautó pollenszűrője beleragadt a csuklós busz hátuljába.

A szétrepülő alkatrészektől a Toyota megsérült, vezetője ezt követően lefékezett, és meg tudott állni anélkül, hogy a karambolban résztvevő járművekkel ütközött volna.

A balesetet követő másodpercekben egy Opel Corsa gépkocsi érkezett a helyszínre. A gépkocsit egy friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalember vezette, mellette a párja ült. A sofőr a BMW-ről szétrepülő alkatrészek, valamint a karambol okozta porfelhő következtében semmit sem látott a balesettel érintett útszakaszból, így a Corsa a már álló Toyota Hiace kisbusz hátuljának ütközött.

Ezenkívül az Opel vélhetően még egy kék színű Renault Twingo típusú gépjárműnek is nekiütközött hátulról, melynek a balesetben esetlegesen betöltött szerepéről nincsenek további információink, mivel nem maradt a helyszínen, mindössze néhány lerepülő alkatrészét lehetett az Opel mellett az úttesten megtalálni. Az Opelben utazók az eset során nem sérültek meg.

A BMW ittas vezetője megpróbált kiszállni az összeroncsolódott gépjárműből, de egyik ajtót sem tudta kinyitni. A gépkocsi nagy mértékű roncsolódása miatt a Katasztrófavédelem munkatársai feszítővágó berendezés segítségével levágták a gépkocsi tetejét, annak érdekében, hogy kiszabadítsák a sofőrt, aki viszont a csodával határos módon csupán csak a kirobbanó légzsák miatt szenvedett arcsérülést.

A gépkocsi vezetője ezt követően felült a szalagkorlátra, és onnantól a legnagyobb problémája az volt, hogy most majd vehet egy másik autót.

A helyszínelés során a balesetet okozó jármű vezetője elismerte, hogy ittas állapotban vezetett. A BMW utasterében szeszesitalt tartalmazó üveget és dobozt is lehetett látni.

Az M7-es autópálya érintett szakaszát a helyszínelés és a műszaki mentés idejére órákra teljes szélességében lezárták, a forgalmat kollektor ágra terelték.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply