Megadta a jobbkezet a Golf vezetője, de a troli balról jött a Wesselényi utcán

Egy fiatalember haladt Volkswagen Golffal a VII. kerületi Kertész utcán hétfő délután, a Dohány utca felé. A Wesselényi utcai kereszteződéshez érve kissé félreértette a helyzetet, mivel a STOP tábla, a tükör, valamint a kötelező haladási irány egyenesen és jobbra jelzőtábla dacára úgy gondolta, hogy jobbról fog jönni jármű, vagyis azt hitte, a jobbkéz-szabály érvényes…

Így aztán lassított, benézett jobbra, és miután onnét nem érkezett senki (mivel nem is érkezhetett), behajtott a kereszteződésbe, épp az oda érkező 74-es trolibusz elé, amely a Golf bal oldalába rohant. A Volkswagen az ütközés hatására a járdára pördült és a forgalommal szemben állt meg, szerencsére közben nem ütött el senkit. A trolin az intenzív fékezés hatására az utasok közül ketten megsérültek: egy férfi a padlóra zuhant, egy hölgy pedig beverte a fejét az egyik kapaszkodóba, őket kórházba szállították.

A trolit vezető férfi nem sérült meg, a Volkswagen sofőrje viszont, noha használta a biztonsági övét, a fejét megütötte, így őt is elvitte a mentő. A sérült troli elzárta a Wesselényi utcát, ezért majdnem 2 órára teljesen lezárták, a 74-es trolik a Rózsa utca és a Károly körút között nem közlekedett, a pótlóbuszok pedig kihagyták a Nyár utcai megállót.

balesetinfo-troli
Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk. Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

balesetinfo-troli balesetinfo-troli balesetinfo-troli balesetinfo-troli balesetinfo-troli balesetinfo-troli balesetinfo-troli balesetinfo-troli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error: Hozzáférés megtagadva !!