Menet közben elaludt a Suzuki vezetője, elgázolt egy kerékpárost, majd távozott

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat azzal egy sofőrrel szemben. A férfi járművével Kecskemét lakott területén belül tavaly nyáron, hajnalban közlekedve elaludt a volánnál és elütötte az előtte kerékpáron haladó nőt. A vádlott észlelve a balesetet, nem állt meg, hanem anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült asszonynak, továbbhajtott.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi tavaly júniusban hajnalban, nappali látási viszonyok között és gyér forgalom mellett vezette személygépkocsiját Kecskeméten. Kialvatlansága miatt nem volt a jármű biztonságos vezetésére alkalmas állapotban, ezért elaludt, majd gépjárművének elejével nekiütközött az előtte, vele azonos irányban az úttest jobb szélén közlekedő, fényvisszaverő mellényt viselő kerékpárosnőnek.

Az ütközést követően a sértett a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba esett, míg a kerékpár az úttesttel párhuzamos járdára zuhant. A baleset következtében a nő 8 hét alatt gyógyuló, súlyos vállizom szakadást, valamint zúzódásos sérüléseket szenvedett.A férfi annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, a helyszínen nem állt meg, onnan anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a súlyosan megsérült áldozatának.

A balesetet észlelők a férfi járművét a helyszíntől mintegy 800 méterre megállították, ezt követően a vádlott visszatért a baleset helyszínére.A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van.

A helyszín elhagyásával pedig azt, hogy a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült személy részére segítséget nyújtani, a balesetről a rendőrhatóságot értesíteni, továbbá a helyszínt csak a rendőrhatóság engedélyével hagyhatja el.

Az ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétsége mellett a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével is vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a helyszíneléskor készültek.Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply