Mindkét lábára lebénult és csigolyája tört a Mélykúton fának csapódó ittas sofőr utasának

Korábban beszámoltunk róla, hogy két fiatal szenvedett súlyos balesetet 2020. december 20., vasárnap első órájában Mélykúton

Helyszíni információk szerint egy kék színű, Ford Mondeo típusú autó tartott Bácsalmás felől Mélykút központja felé. A járművet egy 30 éves mélykúti nő vezette, és egy 25 éves helyi férfi utazott mellette. A kijárási korlátozások ellenére egy buliból tartottak hazafelé.

Éjfél után nem sokkal a Széchenyi utcában – vélhetően a nagy sebesség miatt – egy balkanyarban kisodródtak, a vízelvezető árok megdobta őket, és vagy tíz métert repülve végül a jármű tetejével nekicsapódtak egy út széli fának.

Az autó a felismerhetetlenségig összetört, a teteje az ülésekig belapult az ütközés erejétől.

Az ügyészség hivatalos weboldalán jelent meg egy bejegyzés:

Maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki egy évvel ezelőtt Mélykúton autójával ittasan közlekedve egy kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett és a fának csapódott. Mellette ülő élettársa mindkét lába lebénult.

A vádirat szerint a nő 2020. december 19-én, éjjel, Mélykúton ittas állapotban vezette a személygépkocsiját. Mellette a jobb első ülésen az élettársa utazott. A közvilágítással ellátott útszakaszon borult időjárásnak megfelelő éjszakai, korlátozott látási viszonyok uralkodtak, az úttest hibátlan aszfaltburkolata száraz volt.

Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve a nő ittassága miatt elveszítette uralmát a jármű felett és lesodródott a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árkon keresztülhaladva a személygépkocsi elejével egy fának ütközött és a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a biztonsági övet használó élettársa 8 napon túli, ténylegesen 6 hónapot meghaladó gyógytartamú, többszörös csigolyatörést szenvedett és mindkét lába lebénult. Az ittas sofőr is súlyos töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a nő szeszes ital fogyasztását követően, ittasan, ráadásul nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a járművet. Vezetői engedélyét a nyomozás során elvették.

Az ügyészség a nőt maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Az RTL híradása így számolt be az esetről

Leave a Reply