Most az M85-ös szalagkorlátjának ütközött egy Toyota az aquaplaning miatt

Korábban hírt adtunk arról, hogy vasárnap délután Miskolc felől Budapest felé haladó fekete Mercedes gépkocsi az M3-as autópálya 151. kilométer szelvényénél (Budapest felé) szalagkorlátnak csapódott. A baleset az aquaplaning jelenség miatt történt, mely magyarra lefordítva az a jelenség, amikor az autó abroncsai nem tudják kiszorítani a vizet maguk alatt és a kocsi egy pillanat alatt irányíthatatlanná válik

Most megismétlődött az eset. Ezúttal az M85 autópályáról haladt egy Toyota Corolla az M1 autópálya felé (129 km szelvény), amikor a felhajtón megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött.

Ez jelenség akkor fordul elő, ha a víz nyomása nagyobb, mint a gumik útra ható nyomása és ilyenkor, mint egy csónak, „felsiklik” az autó a víz tetejére. Máshogy fogalmazva az az eset akkor következik be, amikor a tapadás megszűnik az úttal, és az autó pillanatok alatt kormányozhatatlanná válik.

Az aquaplaning bekövetkezésének több oka lehet: Például akkor, amikor túl nagy a sebesség és ha a gumin nem elég mélyek a vízelvezető rések, így a víz megrekedhet a gumi alatt.

Az autó vezetője nem sérült meg a balesetben

Foto: Baleset-info.hu / Szabi - Car Kft
Műszaki mentés: Szabi-Car Kft.
Balesetet látott?
Küldje el nekünk, hogy mások is tudomást szerezhessenek róla!
A felvételeket az info@baleset-info.hu e-mail üzenetben várjuk.
Továbbá szeretnénk a fénykép(ek) mellé néhány mondatot kérni arról is, hol és mikor készült a felvétel, valamint hogy mit ábrázol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Hozzáférés megtagadva !!