Napra pontosan 2 éve történt a 3 ember halálát okozó bélmegyeri baleset

Hárman vesztették életüket abban a balesetben, ami napra pontosan két éve történt Tarhos és Vésztő között, a bélmegyeri leágazás előtt. Egy munkásokat szállító kisteherautó fának csapódott

Az ügyszség.hu közleményében olvasható, hogy egy férfi 2019. február 14-én 16-17 óra között egy építőipari cég tulajdonát képező kistehergépkocsit vezetett Bélmegyer lakott területén kívül, a 4234. számú úton, Tarhos felől Vésztő irányába 98-99 km/óra sebességgel. A járműben további négy utas tartózkodott, köztük a sofőr három hozzátartozója.

A vádlott a gépkocsival az egyik egyenes vonalvezetésű útszakaszon – tisztázatlan okból – fékezés nélkül áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ott lehaladt az útpadkára és egy kb. 210-245 cm kerületű fának ütközött. A baleset miatt a jobb első, a jobb hátsó és a középső ülésen utazó férfiak súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek és a helyszínen elhunytak. A sofőr és negyedik utasa súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között volt a vádlott 63 éves testvére és 26 éves unokaöccse is.

– Sajnálom az egészet, inkább én maradtam volna ott, mint ők – mondta az utolsó szó jogán, az ítélethirdetés előtt a vádlott. A 63 éves vésztői férfi rokonait, barátait veszítette el a tragédiában. A baleset részleteivel kapcsolatban továbbra sem tudott nyilatkozni, nem emlékszik semmire sem.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze a nyomozás során felmerült több, mint 900.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

2020. szeptember 9-én három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen a Békési Járásbíróság a férfit.

Szöveg forrása: BEOL, Ügyészség, POLICE

Kiemelt kép forrása: POLICE.hu

Foto: police.hu
Foto: police.hu