Natura2000: 45 hektár erdő égett le Apajnál – helyszíni fotók

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több hektáron ég a nádas, a gaz, az avar Apaj külterületén. A tűz elért egy huszonnyolc négyzetméteres, szivattyúháznak használt faépületet is. A szigetszentmiklósi és a dabasi hivatásos, a ráckevei és a kunszentmiklósi önkormányzati, valamint a dömsödi, a délegyházi és a szigetújfalui önkéntes tűzoltók négy vízsugárral, két motoros permetezővel, kéziszerszámokkal, dolgoznak a lángok elfojtásán. A munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végzik.

Az Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve beszámolója:

2022. február 27-én 10:58-kor kaptuk a riasztást, mely szerint Kiskunlacháza, 5203-as út 5 km szelvényének környékén, a Kunsági csatornánál ég a puszta.

Jelzett helyen (Apajnál) több mint 20 ha területen nádas ég. A területet fecskendőkkel megközelíteni nem lehet. Kollégáink erőgépeket várnak a helyszínre, mert akadnak el a fecskendők, így az Egységek háti puttonyfecskendőkkel dolgoznak.

Az erős szél nehezíti a munkájukat. A riasztási fokozat II. Riasztott szerek: Keve/1🚒Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

 Kunszentmiklós/1🚒 Dabas/1🚒 Sziget/1🚒 Sziget/Vízszállító🚒 Pest/KMSZ🚒 Délegyháza ÖTE/1🚒 Délegyháza/Vízszállító🚒 Dömsöd ÖTE/1🚒 Kis-Sziget ÖTE/1🚒

FRISSÍTVE 13:47-kor: Az Egységek még mindig dolgoznak a lápos, süppedő területen, azonban már tudnak fecskendőkkel is oltani: több sugárral és kézi szerszámokkal avatkoznak be. A tüzet már sikerült körülhatárolniuk és lefeketíteniük. Kitartást kívánunk minden Kollégánknak!

FRISSÍTVE 14:41-kor: A Natura 2000 terület – mely még nem a Kiskunsági Nemzeti Park része – 51,8 ha-ból 45 ha égett le. Még folynak az utómunkálatok, azonban azok az Egységek, akiknek a munkájára már nincsen szükség a helyszínen, lassan visszamennek állomáshelyeikre.

Fotók: Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve, és a Dömsödi Tűzoltó EgyesületKis-Sziget Önkéntes Tűzoltó ééééEgyesület Szigetújfalu

Leave a Reply