Külföldi autó lökte a fák közé a Fordot vasárnap reggel az M5-ösön, melynek sofőrje a helyszínen elhunyt

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Újhartyán térségében történt halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset 2022. április 17-én kora reggel. Egy, a Szeged felé vezető oldalon haladó személyautó akkor még tisztázatlan okból lesodródott az autópályáról, megpördült az árokban, átszakította a vadvédő hálót és egy fának ütközött. A 34 éves sofőr életét a mentők már nem tudták megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Miközben zajlottak a helyszíni szemlével és a mentéssel kapcsolatos munkálatok, egy férfi közelítette meg gyalogosan a tragédia helyszínét, jobb elején sérült autója néhány száz méterrel arrébb vesztegelt a leállósávban. Mint kiderült gépkocsija rongálódása friss, az a nem sokkal korábbi, a meghalt sofőr autójával történt ütközéskor keletkezett.

Szondája negatív lett, kihallgatásra előállították.

Az 56 éves koszovói férfi nem tagadott, bár állítása szerint nem sokra emlékezett, csak valami fémes hangot hallott és autója cikázni kezdett a belső sávban. Sikerült az úton tartania kocsiját, amivel aztán megállt a leállósávban. A gyanú szerint haladása közben áttért a külső sávba, ahol autója jobb elejével elérte a másik jármű bal hátulját. Utóbbi az ütközés miatt tért le az útról és csapódott fának.

A férfi ellen halálos közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Szöveg, fotók: Pest Megyei Rendőr-főkapitányságIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Leave a Reply