Nyolcan haltak meg az M7-esen történt tömegszerencsétlenségben

Közúti közlekedési baleset történt 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult. Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember az életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek. Ellátásuk, kórházba szállításuk folyamatban van.  A helyszíni szemlét a rendőrök megkezdték.

A  helyszínen teljes útlezárás van érvényben, az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

Kérjük a járművezetők fokozott figyelmét, türelmét!

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője reggel nyolc óra után arról tájékoztatta az Indexet, hogy a buszban rekedt 14 utast a tűzoltók szabadították ki. Az ő mentésük befejeződött, illetve elszállították őket további kivizsgálásra. A többi utas saját erejéből hagyta el a járművet.

A székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók állományába tartozó 15 tűzoltó vett részt részt a nagyon összetett mentésben a katasztrófavédelmi mentésirányítás vezetésével, valamint a mentőkkel és a rendőrséggel összehangoltan. A cél a bennrekedt utasok mielőbbi kimentése volt, amit az oldalára fordult jármű eleje és vége felől hajtottak végre feszítővágókkal. A szóvivő szerint a mentéskor több ülést, illetve a plafonra rögzített monitort kellett kivágni ahhoz, hogy hozzáférjenek az utasokhoz. A katasztrófavédelem videót is közzétett a mentésről.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta: a busz átszakította a szalagkorlátot, illetve az autópálya felüljáró hídpillérének is nekiütközött. A helyszínre érkezett egy tűzoltódaru is, amely akkor kap majd szerepet, amikor a jelenleg is zajló helyszínelés befejeződött, és megkezdődhet a műszaki mentés.

A helyszínen teljes útlezárást rendeltek el. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelték le az autópályáról, visszatérni a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

Azt tanácsoljuk az M7-esen utazni kívánó nyaralóknak, hogy folyamatosan figyeljék az Útinform adatait indulás előtt, mivel a lezárás hossza attól is függ, hogy a műszaki mentéshez milyen megoldást választanak a szakemberek, illetve, hogy a darunak mennyi helyre lesz szüksége a jármű kiemeléséhez – hívta fel a figyelmet Szabó-Bisztricz Anett.

Fotók: Mobile-Truck KftIratkozzon fel hírlevelünkre

Ne maradjon le az Baleset-info.hu cikkeiről!
Adja meg a nevét és az e-mail címét és elküldjük Önnek a legfontosabb és legérdekesebb híreinket.

Fotók: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér MKI

Leave a Reply